Mandlová bábovka s jogurtem

Rychlý recept na lehkou bábovku obsahující mleté mandle a bílý jogurt.


4.04x
75 min

Postup přípravy

Vejce ušleháme do pěny, přidáme cukr a mandlový cukr a opět šleháme, dokud není směs zcela koherentní. Přidáme strouhanou pomerančovou kůru a jogurt, ušleháme, završíme olejem nebo měkkým rozpuštěným máslem a mletými mandlemi. Na samý závěr přisypeme polohrubou mouku a prášek do pečiva. Samozřejmě opět promícháme šlehačem (ideálně).

Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 160 °C. Zda máme bábovku dobře upečenou, vyzkoušíme vpichem špejlí, musí zůstat suchá.

Upečenou mandlovou bábovku s jogurtem necháme ve formě vychladnout, k urychlení procesu můžeme překrýt formu studeným mokrým hadrem, poté bábovku snadněji vyklopíme.

Mandlovou bábovku s jogurtem nakrájíme a podáváme s kávou nebo čajem.
user-icon

autor Mabari


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mandlová bábovka s jogurtem

Zpět na recept