Maminčiny kokosky

Sváteční recept na kokosky, na které využijeme zbylé bílky z pečení jiného druhu cukroví.


1.843x
45 min

Postup přípravy

Při pečení vánočního cukroví si dávám do hrnečku vždy po 2 bílcích a ty potom využijeme na pečení kokosek. Bílky dáme do misky, kterou postavíme do hrnce s vodou a dáme vařit. Sníh ušleháme se špetkou soli. Zvolna přisypáváme cukr a šleháme dále již při vroucí vodě, až nám vznikne tuhá hmota. Misku vyndáme z hrnce a vmícháme kokos.

Na plech vyložený pečícím papírem klademe lžičkou stejné hromádky a do jejich středu zapíchneme mandli, ale mandle ani dávat nemusíme.

Kokosky pečeme asi 15 - 20 minut v troubě předehřáté na 130 - 150 °C, dokud nezezlátnou. Po upečení se dají kokosky slabě ozdobit čokoládou, ale dobré jsou i bez ozdobení.

Maminčiny kokosky podáváme ke svátečnímu pohoštění.
user-icon

autor Conny


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maminčiny kokosky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena