Maliny pod sklem

Osvěžující malinová dobrota.


3.2171x
60 min
3×

Ingredience

náplň 2

50 gcukr
125 mlvoda
200 gmaliny
125 mlmalinová šťáva
1 balíčekžel-dort (želatina)

těsto

2 ksvejce
100 gmáslo
2-3 lžícemléko
0.5 balíčkuprášek do pečiva
100 gcukr krupice
1 balíčekvanilkový cukr
200 gpolohrubá mouka

náplň 1

50 gmáslo
200 gtvaroh tučný
50 gcukr moučka

Postup přípravy

Dortovou formu dobře vymažeme. Troubu předehřejeme na 170 - 175 °C.

Máslo, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny, přidáme vejce rozšlehaná s mlékem a nakonec po troškách vmícháme mouku s práškem do pečiva.

Těsto rovnoměrně rozetřeme do připravené dortové formy a pečeme zvolna v předehřáté troubě. Když okraje korpusu odstávají od formy kontrolujeme propečení, buď lehkým tlakem na povrch těsta nebo vpíchnutím špejle. Pokud na ní nezůstanou žádné zbytky těsta je korpus správně upečen.

Tvaroh, máslo a cukr vyšleháme a rozetřeme na vychladlý korpus. Poklademe malinami a přelijeme nejprve několika lžícemi prochladlého želé, které připravíme podle návodu. Po zatuhnutí (nejlépe v chladničce) dolijeme zbývající želé na dort a opět dáme do chladna zatuhnout.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maliny pod sklem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena