Ovoce důkladně omyjeme a necháme okapat. Z jahod odstraníme stopky a nakrájíme je na menší kousky. Jahody promícháme s malinami a cukrem, takto necháme v chladu stát i do druhého dne.
Lahve i víčka na malinovo-jahodovou šťávu omyjeme a sterilizujeme v troubě nebo horké vodě.
Půl litru vody necháme projít varem a zchladnout. Převařenou zchladlou vodou zalijeme odložené ovoce, vše důkladně rozmačkáme a proprasírujeme přes jemné síto. Pokud chceme mít ovocnou šťávu čirou, dáme do cedníku ještě plátýnko.
Malinovo-jahodovou šťávu vlijeme do hrnce, přivedeme do mírného varu a vmícháme kyselinu citronovou. Pak šťávu rozdělíme do vyvařených sklenic, zavíčkujeme a uložíme do chladu.
Malinovo-jahodovou šťávu ředíme vodou podle chuti a podáváme vychlazenou. Skvěle si rozumí i s ledem a lístky čerstvé máty.