Malinovo-jahodová šťáva

Lahodná šťáva jako od babičky. Domácí sirup, který nikdy nezklame. Jednoduchý recept.


5.01x
45 min

Postup přípravy

Ovoce důkladně omyjeme a necháme okapat. Z jahod odstraníme stopky a nakrájíme je na menší kousky. Jahody promícháme s malinami a cukrem, takto necháme v chladu stát i do druhého dne. Lahve i víčka na malinovo-jahodovou šťávu omyjeme a sterilizujeme v troubě nebo horké vodě. Půl litru vody necháme projít varem a zchladnout. Převařenou zchladlou vodou zalijeme odložené ovoce, vše důkladně rozmačkáme a proprasírujeme přes jemné síto. Pokud chceme mít ovocnou šťávu čirou, dáme do cedníku ještě plátýnko. Malinovo-jahodovou šťávu vlijeme do hrnce, přivedeme do mírného varu a vmícháme kyselinu citronovou. Pak šťávu rozdělíme do vyvařených sklenic, zavíčkujeme a uložíme do chladu. Malinovo-jahodovou šťávu ředíme vodou podle chuti a podáváme vychlazenou. Skvěle si rozumí i s ledem a lístky čerstvé máty.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Malinovo-jahodová šťáva

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena