Malinovo-banánový džem

Džem z malin a banánů je velmi pikantní. Čerstvému pečivu, namazanému máslem a tímto džemem, určitě neodoláte.


3.443x
60 min

Postup přípravy

Před vařením džemu si nesmíme zapomenout připravit skleničky s víčky. Musí být čistě umyté a vysušené. Na uvedené množství spotřebujeme asi 5 čtvrtlitrových sklenic.

Také musíme počítat s tím, že banánová slupka je těžká. Abychom získali čtvrt kilo banánů bez slupky, budeme potřebovat asi 3 - 4 celé banány, záleží na jejich velikosti.

Banány rozsekáme tyčovým mixerem nebo jen rozmačkáme. Maliny nemixujeme, můžeme je nechat celé, nebo je jen zlehka rozmačkáme. Ovoce dáme do velkého hrnce.

Obsah sáčku Gelfix Extra promícháme se dvěma lžícemi cukru a smícháme s ovocem. Za stálého míchání ovoce přivedeme k varu a 1 minutu povaříme. Do hrnce pak přisypeme 500 g cukru krupice a opět přivedeme za stálého míchání k varu. Vaříme 5 minut. Před koncem vaření do džemu zamícháme 1 lžičku kyseliny citronové.

Malinovo-banánový džem ihned plníme do suchých sklenic, které uzavřeme víčkem, a na 5 minut otočíme dnem vzhůru.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Malinovo-banánový džem

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.