Cukr svaříme s vodou na sirup.
Přebrané a čisté maliny nasypeme do demižonu nebo velké láhve a zalijeme cukrovým sirupem, přidáme špetku kvasnic. Víno potřebuje prostor, a tak naplníme láhev pouze do větší poloviny). Převážeme papírem, který propícháme jehlou a necháme asi 6 týdnů kvasit v teple (na okně na půdě).
Po 6 týdnech malinové víno stočíme přes husté síko do lahví. Láhve s malinovým vínem zazátkujeme.
Dobrý den,
koupila jsem kvasinky v tekuté formě v lahvičce, ale není tam přímo dávkování. Je psáno, že je tona 10-30l vína, což je dost rozdíl, řekla bych. Je tam jen tabulka kolik cukru a kolik vody mám přidat, ale ne kolik . Jsou to tyto.
Můžete mi poradit kolik mám nalít do 10l demižonu k malinovému nebo rybízovému vínu?
Děkuji
Kvasinky vinné Vinflora 20 ml
Balení obsahuje živnou sůl a vybrané ušlechtilé kvasinky, které spolehlivě, dokonale a hluboko prokvašují.
• tekuté kvasinky pro přímé zakvašení
• na 10 až 30 litrů vinného základu
• univerzální pro ovocná i hroznová vína
• složení kultury : pitná voda, sladový výtažek, mikrobiální kmen saccharomyces cerevisiae
• složení živné soli : hydrogenfosforečnan diamonný, síran amonný
• návod na přípravu domácího vína přiložen uvnitř balení