Malé bochánky

Velikonoce se kvapem blíží a proto přinášíme recept na malé bochánky, které můžete vyzkoušet místo velkého klasického mazance.


3.165x
120 min

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečícím papírem, žloutek na potření rozšleháme s pár kapkami vody.

Z třetiny vlažného mléka, lžičky cukru a droždí si připravíme kvásek, který necháme vzejít.

Máslo, cukr a žloutky vyšleháme do pěny, přidáme vykynutý kvásek, jemně osolenou mouku, zbylé vlažné mléko, muškátový květ a citronovou kůru. Vypracujeme poněkud tužší těsto, které necháme pod utěrkou na teplejším místě kynout.

Po vykynutí znovu důkladně propracujeme, nakrájíme na kousky a tvarujeme malé bochánky, které skládáme na připravený plech. Děláme větší mezery, neboť bochánky hodně nabudou.

Vršky bochánků z vrchu nastřihneme do čtverce, potřeme rozšlehaným žloutkem a ozdobíme půlkami oloupaných mandlí.

Malé bochánky pečeme dozlatova a podáváme nejlépe s čerstvým mlékem.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Malé bochánky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.