Malé bochánky

Velikonoce se kvapem blíží a proto přinášíme recept na malé bochánky, které můžete vyzkoušet místo velkého klasického mazance.


3.165x
120 min

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečícím papírem, žloutek na potření rozšleháme s pár kapkami vody. Z třetiny vlažného mléka, lžičky cukru a droždí si připravíme kvásek, který necháme vzejít. Máslo, cukr a žloutky vyšleháme do pěny, přidáme vykynutý kvásek, jemně osolenou mouku, zbylé vlažné mléko, muškátový květ a citronovou kůru. Vypracujeme poněkud tužší těsto, které necháme pod utěrkou na teplejším místě kynout. Po vykynutí znovu důkladně propracujeme, nakrájíme na kousky a tvarujeme malé bochánky, které skládáme na připravený plech. Děláme větší mezery, neboť bochánky hodně nabudou. Vršky bochánků z vrchu nastřihneme do čtverce, potřeme rozšlehaným žloutkem a ozdobíme půlkami oloupaných mandlí. Malé bochánky pečeme dozlatova a podáváme nejlépe s čerstvým mlékem.
user-icon

autor admin_hela

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Malé bochánky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena