Malabarské pepřové steaky s jahodovou grilovací omáčkou

Recept na chutné hovězí, pepřové steaky s jahodovou grilovací omáčkou.


0.00x
45 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
40 gmáslo
3 ksbrambory
200 gjahody
25 gzázvor
0.5 ksokurka
2 lžíceolivový olej
1 lžícebílý vinný ocet
1 lžícebalsamikový ocet
2 kshovězí steak (á 130 g)

podle chuti

cukr
sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 170 až 190°C. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

Brambory dáme do hrnce, osolíme, zalijeme vodou, zakryjeme a vaříme asi 25 minut jemným varem.

Mezitím na pánvi rozpálíme olej, vložíme cibuli, sůl a cukr. To vše smažíme dokřupava. Občas promícháme.

Jahody umyjeme, oddělíme zelené části a rozčtvrtíme. Zázvor a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Mátu umyjeme a necháme okapat. Zatím si ji odložíme. Poté otrháme její lístky a najemno nakrájíme.

Do menšího hrnce dáme 2 lžičky oleje a necháme rozpálit. Česnek a zázvor smažíme, ale nespálíme. Jahody přidáme k této směsi spolu s lžičkou cukru a vše dohromady smažíme 4 minuty. Okořeníme octem balzamiko, pepřem a solí. Dále sundáme hrnec ze sporáku, vše rozmixujeme dohladka, přidáme polovinu máty a promícháme dohromady. Necháme vychladnout.

Malabarskou pepřovou směs rozdrtíme, klidně i nahrubo paličkou. Směs na steaky zatím odložíme. Maso opláchneme, osušíme, obalíme v rozdrcené směsi a osolíme.

Na pánev dáme rozpálit olej a vložíme na něj maso. Rychle opékáme, každou stranu jednu minutu. Vezmeme pekáč nebo plech a vysteleme ho pečícím papírem. Maso přendáme na plech a vložíme do trouby na osm minut.

Okurku očistíme a nakrájíme na plátky. Smícháme se zbylými přísadami - olivový olej, cukr, bílý vinný ocet, sůl a pepř.

Když jsou brambory měkké, slijeme je, vezmeme máslo a vidličkou ho smícháme s bramborami, které tím pádem rozdrtíme. Přidáme ještě trochu soli.

Maso vyndáme z trouby a necháme ještě 3 minuty odstát. Potom ho překrojíme šikmo napůl.

Rozmačkané brambory položíme doprostřed talíře. Malabarský pepřový steak a zkaramelizovanou cibulku dáme okolo spolu s okurkový salátem, jahodovou omáčkou a mátovou oblohou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Malabarské pepřové steaky s jahodovou grilovací omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.