sůl | ||
2 ks | bílek | |
200 g | mandle | |
100 g | cukr moučka | |
1 lžička | skořice mletá | |
2 lžíce | mandlový olej |
Troubu předehřejeme na 130 °C. Polovinu mandlí nasekáme a druhou polovinu umeleme. Moučkový cukr prosejeme.
Bílky lehce osolíme a vyšleháme z nich hustý sníh, do kterého postupně přisypáváme cukr. Do bílků vmícháme skořici, mandlový olej a oboje mandle.
Plech vyložíme pečícím papírem. Vezmeme 2 lžičky a z těsta jimi oddělujeme malé kousky, které klademe na plech s papírem. Nachystaný plech pečeme asi 35 minut.
Hotové cukrovinky necháme vychladnout. Můžeme je podávat posypané skořicovým cukrem.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena