Makové řezy s krémem a broskvemi

Řezy chutnají i bez krému, potřené pikantní marmeládou a přelité čokoládou.


3.29x
60 min
1×

Postup přípravy

Nejprve si připravíme sníh. Vyšleháme 6 bílků se 3 lžícemi studené vody a potom zašleháme polovinu cukru z celkové dávky. Změklou Heru (máslo nebo tuk na pečení) utřeme se zbylým cukrem a žloutky a opatrně přidáme ušlehaný sníh. Do tohoto základu zapracujeme mouku promíchanou s mákem a kypřícím práškem (nejlépe stěrkou).

Těsto vylijeme na vymazaný plech a vysypaný moukou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 20 minut.

Upečené těsto necháme chladnout a mezitím si připravíme krém. Vyšleháme 250 g másla s 200 g moučkového cukru a zakysanými smetanami o obsahu 180 g.

Upečené vychladlé těsto potřeme višňovou nebo rybízovou marmeládou a poklademe těsně vedle sebe plátky nakrájených broskví z kompotu. Povrch makových řezů potřeme krémem a dáme vychladit.

Makové řezy s krémem a broskvemi můžeme z polovičního množství všech surovin upéct i v dortové formě.
user-icon

autor JanaB


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Makové řezy s krémem a broskvemi

Zpět na recept