Makedonský kapr na víně

Pokud milujete ryby a česnek, pak je tento recept právě pro vás. Kapr plněný česnekem a pečený na víně.


2.91071x
45 min

Postup přípravy

Kapra omyjeme pod studenou tekoucí vodou a osušíme. Potřeme jej citronovou šťávou, osolíme a necháme jej asi 2 hodiny uležet.

Zatím si oloupeme česnek. Pekáček vymažeme olejem.

Odpočinutého kapra naplníme celými stroužky česneku a sešijeme. Potřeme jej oleje, opepříme a vložíme do připraveného pekáčku.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Do vyhřáté trouby vložíme kapra a pečeme jej. Během pečení jej často přeléváme výpekem a podléváme vínem a trochou oleje.

Zbylý česnek můžeme prolisovat, utřít se solí a olejem a skladovat v lednici.

Upečeného makedonského kapra na víně vyndáme z trouby a odstraníme šití. Kapra naporcujeme a podáváme s rýží. Přeléváme výpekem.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Makedonský kapr na víně

Zpět na recept