Makedonský kapr na víně

Pokud milujete ryby a česnek, pak je tento recept právě pro vás. Kapr plněný česnekem a pečený na víně.


2.91071x
45 min

Postup přípravy

Kapra omyjeme pod studenou tekoucí vodou a osušíme. Potřeme jej citronovou šťávou, osolíme a necháme jej asi 2 hodiny uležet. Zatím si oloupeme česnek. Pekáček vymažeme olejem. Odpočinutého kapra naplníme celými stroužky česneku a sešijeme. Potřeme jej oleje, opepříme a vložíme do připraveného pekáčku. Troubu předehřejeme na 200 °C. Do vyhřáté trouby vložíme kapra a pečeme jej. Během pečení jej často přeléváme výpekem a podléváme vínem a trochou oleje. Zbylý česnek můžeme prolisovat, utřít se solí a olejem a skladovat v lednici. Upečeného makedonského kapra na víně vyndáme z trouby a odstraníme šití. Kapra naporcujeme a podáváme s rýží. Přeléváme výpekem.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Makedonský kapr na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena