Makarony s omáčkou z tuňáka

Milovníci těstovin jistě uvítají další z jednoduchých a rychlých italských receptů, pikantní makarony s tuňákem.


3.1188x
30 min
6×

Postup přípravy

Makarony uvaříme podle návodu na obalu. Doba přípravy je asi 20 minut. Během přípravy makaronů zvládneme uvařit omáčku z tuňáka a rajčat.

Rajčata spaříme horkou vodou, sloupneme a rozkrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a drobně nakrájíme. Olivy scedíme a pokrájíme na kolečka. Petrželku opláchneme a nasekáme nadrobno.

Na rozehřátém oleji zpěníme pokrájený česnek, přidáme kousky tuňáka z plechovky a chvíli smažíme. Nasypeme kousky rajčat, olivy a nasekanou petržel. Omáčku okořeníme pepřem, oreganem, chilli kořením, solí a společně dusíme. Rajčatový protlak rozkvedláme asi ve 1/4 litru vody, přilijeme do tuňákové směsi a omáčku 1 minutu povaříme.

Uvařené a scezené makarony rozdělíme na talíře a polijeme hustou omáčkou z tuňáka. Vhodným nápojem k makaronům s tuňákem je červené víno.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Makarony s omáčkou z tuňáka

Zpět na recept