Marináda dodá řízkům opravdu výbornou chuť. Recept na chutnou úpravu vepřových řízků k obědu nebo večeři.
Hodnocení
4.4
/ 5 (19x)
Doba přípravy
10 min
Ingredience
marináda
2 ks
vejce
1.5 lžíce
solamyl
100 g
majonéza
1 lžíce
sójová omáčka
0.5 lžičky
mletá sladká paprika
podle chuti
1 špetka
pálivá mletá paprika
Postup přípravy
Promícháme majonézu s vejci, mletou sladkou i pálivou paprikou, sójovou omáčkou a solamylem.
Připravenou majonézovou marinádou potřeme naklepané řízky a necháme je marinovat 24 hodin.
Na druhý den řízky obalíme v klasickém trojobalu (mouka, vejce a strouhanka) a usmažíme.
Majonézová marináda na řízky vystačí na 4 větší vepřové řízky a dodá jim vynikající chuť.