Vaření.czReceptyMaďarský guláš podle šéfkuchaře

Maďarský guláš podle šéfkuchaře

Můžu potvrdit, že je tento guláš super! Recept mám od jednoho šéfkuchaře.


4.4128x
160 min
7×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
5 lžicolej
800 gcibule
4 ksrajče
4 dlčervené víno
1 ksčervená paprika
800 ghovězí kližka
100 grajský protlak
2 lžícemletá sladká paprika

podle chuti

sůl
majoránka
celý kmín
papriková pasta
čerstvě drcený pepř

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji s celým kmínem do tmavohnědé barvy. Pozor, nesmí se spálit. Kližku opláchneme a odblaníme. Osušíme. Nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Přidáme k dušené cibuli a orestujeme. Zasypeme paprikou, přidáme protlak, paprikovou pastu a chvíli orestujeme. Přidáme na kostky krájená rajčata a papriky. Podlijeme vínem a vodou a dusíme doměkka, to je 2 - 3 hodiny na mírném ohni nebo cca 45 minut až 1 hodinu v tlakovém hrnci. Poté můžeme maďarský guláš lehce dohustit, já to nechám zredukovat a nic nezahušťuji. Dochutíme lisovaným česnekem, majoránkou a solí. Maďarský guláš podle šéfkuchaře podáváme s knedlíkem, brambory nebo jinou přílohou.
user-icon

autor hoda

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Maďarský guláš podle šéfkuchaře

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena