Perkelt na smetaně s nočky

Recept na vylepšený perkelt.


3.58x
45 min

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Do hotového perkeltu přidáme papriku a rajčata, podlijeme a přivedeme k varu.

Ve 1/4 l zakysané smetany rozmícháme lžíci solamylu nebo hladké mouky a nalijeme do perkeltu. Perkelt na smetaně chvíli povaříme do zhoustnutí.

Z mouky, vejce, žloutku, soli a vody uděláme tvrdší těsto, které z prkénka nožem vykrajujeme do vařící se vody. Když nočky vyplavou na povrch, jsou hotové.

K vylepšenému perkeltu na smetaně podáváme uvařené nočky.
user-icon

autor viluš


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Perkelt na smetaně s nočky

Zpět na recept