Maďarské knedlíky

Recept na jednoduchou přílohu ke klobáse.


5.08x
25 min

Ingredience

1 ksvejce
60 gmáslo
2 ksžloutek
2 kscibule
200 gveka
mletý pepř
2 ksčervená paprika

podle chuti

sůl

podle potřeby

strouhanka
tuk na smažení

Postup přípravy

Papriky očistíme od semen a uvaříme v osolené vodě. Uvařené papriky scedíme, rozmixujeme s pepřem, solí a necháme vychladnout. Máslo utřeme do pěny, vmícháme žloutky a vajíčko, přidáme papriky a kostičky veky, promícháme a necháme 1 hodinu odpočinout. Potom rukama, které jsme si navlhčili ve studené vodě, tvarujeme menší knedlíky. Jeden maďarský knedlík uvaříme na zkoušku v horké osolené vodě. Když se rozvaří, přidáme strouhanku. Vaříme cca 10 - 15 minut. Maďarské knedlíky podáváme k opečené nebo grilované klobáse a sypeme osmaženou cibulkou. Knedlíky podle tohoto receptu dobře chutnají i samostatně polité rozškvařenou slaninou.
user-icon

autor viluš

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Maďarské knedlíky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena