Luxusní pečená krůta s nádivkou

Opravdu povedený recept na nadívanou krůtu.


4.225x
120 min

Ingredience

35 dkgslanina
2 lžičkysůl
4 ksvejce
15 dkgmáslo
15 dkgšunka
4 hrnečkyrohlíky
1 ksmenší krůta
1 špetkamuškátový oříšek
1 šáleksladká smetana
2 lžícemandlové lupínky
10 snítekzelená petrželka

podle potřeby

strouhanka
voda na podlití

Postup přípravy

Očištěnou krůtu opláchneme, osušíme, ze všech stran osolíme a na prsou a stehnech prošpikujeme klínky slaniny.

Pak si připravíme nádivku. Rohlíky nakrájíme na kostičky a přelijeme sladkou smetanou. Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a na nudličky nakrájenou šunku, vmícháme nakrájenou petrželku, rozšlehaná vejce a mandlové lupínky. Osolíme a okořeníme muškátovým oříškem. Důkladně promícháme, podle potřeby zahustíme strouhankou.

Nádivkou naplníme krůtu, sešijeme ji a dáme na pekáč, podlijeme trochou vody a pečeme dozlatova. V průběhu pečení krůtu potíráme máslem a ke konci obalíme zbytkem slaniny.

Výpek z krůty zředíme trochou vody a svaříme se zbytkem másla.

Luxusní pečenou krůtu s nádivkou podáváme s bramborovými knedlíky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Luxusní pečená krůta s nádivkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena