Očištěnou krůtu opláchneme, osušíme, ze všech stran osolíme a na prsou a stehnech prošpikujeme klínky slaniny.
Pak si připravíme nádivku. Rohlíky nakrájíme na kostičky a přelijeme sladkou smetanou. Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a na nudličky nakrájenou šunku, vmícháme nakrájenou petrželku, rozšlehaná vejce a mandlové lupínky. Osolíme a okořeníme muškátovým oříškem. Důkladně promícháme, podle potřeby zahustíme strouhankou.
Nádivkou naplníme krůtu, sešijeme ji a dáme na pekáč, podlijeme trochou vody a pečeme dozlatova. V průběhu pečení krůtu potíráme máslem a ke konci obalíme zbytkem slaniny.
Výpek z krůty zředíme trochou vody a svaříme se zbytkem másla.
Luxusní pečenou krůtu s nádivkou podáváme s bramborovými knedlíky.