Luxusní čokoládová bábovka

Sváteční recept na delikátní čokoládou bábovku s mandlovými lupínky.


5.01x
90 min

Postup přípravy

Hladkou mouku a holandské kakao prosejeme do mísy, přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru, mletou skořici, kypřící prášek do pečiva, nastrouhanou hořkou čokoládu, mandlové lupínky a dobře promícháme.

Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh. V druhé míse vyšleháme do pěny žloutky, změklé máslo a cukr, potom přišleháme zakysanou smetanu a červené víno. Ke žloutkové směsi přimícháme moučnou směs a tuhý sníh z bílků a lehce (ale pečlivě) promícháme.

Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Čokoládovou bábovku pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 45 minut až hodinu podle potřeby.

Luxusní čokoládovou bábovku po vychladnutí nakrájíme a podáváme s šálkem kávy nebo čaje.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Luxusní čokoládová bábovka

Zpět na recept