Lososové karbanátky

Karbanátky připravujeme z lososa mraženého. Proto je recept trochu pracnější, ale pokrm je velice chutný, zdravý a bez přidání ostrých ingrediencí vhodný pro děti.


4.814x
60 min

Ingredience

1 ksvejce
2 lžícesolamyl
2 lžícecitronová šťáva
2 ksjarní cibulka
3 lžícerybí omáčka
1 ksčervená chilli paprička
1 kgmražený losos

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř
1 špetkasušený rozmarýn

Postup přípravy

Lososa necháme rozmrazit, Potom ho omyjeme, stáhneme z kůže a vykostíme. Takto připravené maso umeleme.

Cibulku očistíme a i s natí velmi jemně usekáme. Papričku zbavíme semínek a jemně nakrájíme.

Umleté rybí maso vložíme do mísy, zalijeme rybí omáčkou, citronovou šťávou, osolíme, opepříme a okořeníme podle chuti sušeným nebo čerstvým rozmarýnem. Přidáme usekanou cibulku, papričku, zasypeme solamylem a vše řádně spojíme vejcem. Vzniklou hmotu necháme v chladu asi 15 minut rozležet.

Polévkovou lžící tvoříme karbanátky, které zvolna smažíme na oleji do růžova a necháme okapat na papírovém ubrousku.

Lososové karbanátky podáváme s bramborami připravenými na nejrůznější způsoby - jako například zapečené smetanové brambory nebo vařené bylinkové brambory, případně hranolky. Podle oblíbenosti podáváme k lososovým karbanátkům smetanové dipy a čerstvou zeleninu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lososové karbanátky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká