Vaření.czReceptyLososová studená pochoutka

Lososová studená pochoutka

Recept pro milovníky rybích pokrmů.


3.3124x
0

Ingredience

3 lžícezakysaná smetana
1 lžícecitronová šťáva
50 glistový špenát
500 gčerstvý losos
100 gtyčinky surimi
20 gplátková želatina
200 gmajonéza boneco

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř
1 lžícekopr sekaný

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Nejdříve očistíme lososa, zbavíme ho kůže, vykostíme, osolíme a v páře uvaříme doměkka. Vychladlého lososa nakrájíme na malé kousky. Dále na stejné kousky nakrájíme tyčinky Surimi. Takto připravené rybí suroviny smícháme a přelijeme citronovou šťávou, zakápneme olivovým olejem a necháme hodinu odležet. Mezitím lehce spaříme špenátové listy, necháme vychladnout. Smícháme majonézu se zakysanou smetanou, solí, bílým pepřem a koprem. Připravíme si formu. Pěkně vypadá srnčí hřbet, nebo i jiné podlouhlé misky nádobky či formičky. Formu vytřeme olejem nebo ještě lépe vyložíme přilnavou folií a hustě poklademe spařenými listy špenátu. Připravíme želatinu. Nyní opatrně smícháme rybí směs s majonézou a želatinou. Hmotu vlijeme do formy. Necháme ztuhnout. Lososovou studenou pochoutku podáváme nakrájenou na úhledné kousky a zdobíme ledovým salátem s banketkou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Lososová studená pochoutka

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z finské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena