Lososová studená pochoutka

Recept pro milovníky rybích pokrmů.


3.3124x
0

Ingredience

3 lžícezakysaná smetana
1 lžícecitronová šťáva
50 glistový špenát
500 gčerstvý losos
100 gtyčinky surimi
20 gplátková želatina
200 gmajonéza boneco

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř
1 lžícesekaný kopr

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Nejdříve očistíme lososa, zbavíme ho kůže, vykostíme, osolíme a v páře uvaříme doměkka.

Vychladlého lososa nakrájíme na malé kousky. Dále na stejné kousky nakrájíme tyčinky Surimi. Takto připravené rybí suroviny smícháme a přelijeme citronovou šťávou, zakápneme olivovým olejem a necháme hodinu odležet.

Mezitím lehce spaříme špenátové listy, necháme vychladnout.

Smícháme majonézu se zakysanou smetanou, solí, bílým pepřem a koprem.
Připravíme si formu. Pěkně vypadá srnčí hřbet, nebo i jiné podlouhlé misky nádobky či formičky. Formu vytřeme olejem nebo ještě lépe vyložíme přilnavou folií a hustě poklademe spařenými listy špenátu. Připravíme želatinu.

Nyní opatrně smícháme rybí směs s majonézou a želatinou. Hmotu vlijeme do formy. Necháme ztuhnout.

Lososovou studenou pochoutku podáváme nakrájenou na úhledné kousky a zdobíme ledovým salátem s banketkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lososová studená pochoutka

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Finská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.