Recept na zdravou slanou chuťovku či náhradu pečiva.
Hodnocení
4.7
/ 5 (10x)
Doba přípravy
150 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle potřeby
Voda
Ostatní
Olivový olej1 lžíce
Mletý barevný pepř1 špetka
Bylinková sůl2-3 špetky
Lněná semínka1 hrnek
Chia semínka1 lžíce
Postup přípravy
Lněné semínko vsypeme do větší misky a zalijeme vlažnou vodou asi 2 cm nad semínka. Přidáme bylinkovou sůl a necháme přes noc nabobtnat.
Na druhý den přidáme k semínkům trochu čerstvě namletého pepře, chia semínka a lžíci dobrého olivového oleje. Pečlivě promícháme.
Velký plech vyložíme pečícím papírem a směs rozprostřeme po celé ploše.
Vložíme do trouby předehřáté na 120 - 150 °C a pečeme cca 2 - 3 hodiny, dokud se placka dostatečně nevysuší. Můžeme použít i sušičku a řídit se návodem.
Lněnou placku necháme po vysušení vychladnout, nalámeme na kousky a můžeme podávat.
Lněné krekry s chia semínky jsou výbornou slanou chuťovkou i přílohou.
Vyzkoušejte variantu na sladko. Místo semínek chia zkuste kokos a přidejte cukr dle chuti. Pak pocukrujte moučkovým cukrem.
x (tecka) bobca007
krekry ze lněného semínka s chia
Dobrý nápad..Vylepšila jsem si ho ještě kořením..přidala jsem"směs bylin a koření"...příště zkusím třeba chili..Je toho hodně-vzala jsem asi vetší hrnek:-).Byl toho celý plech..