Společně vyšleháme mléko, vejce a cukr do pěny. Nakonec přidáme hladkou mouku.
Čerstvé ovoce dle vlastního výběru omyjeme, případně vypeckujeme.
Na plech dáme trochu oleje a necháme zahřát v troubě, poté do oleje nalijeme těsto a hojně posypeme čerstvým ovocem.
Litou bublaninu pečeme, dokud okraje nezezlátnou.
Bublanina je tenounká a nejlépe se jí lžící rovnou z pekáče hned poté, co ji pocukrujeme.
Výborný recept, dělám i dvojitou dávku, velmi jednoduchá a úspěšná!
pohanka
Nejlepší je švestková a bporůvková
Mám radost, že tuto bublaninu ještě někdo zná.Pekla ji už moje prababička,
a pořád má úspěch.Dobrá je ihned za tepla, ale i studená.
Olej s kouskem másla musí být DOBŘE ROZEHŘÁTÝ, pak liji tenounké těsto..Peču zprudka!Těsto se pak nepřichytává plechu.
Největší "boj " je o křupkavé zlatavé růžky.Pro čtyři lidi děláváme dva plechy:)
Je to pohodlnější a rychlejší jak dělat rodině palačinky:)