Listový dezert s hruškou a nivou

Velmi jednoduchý recept vhodný k bílému vínu.


3.151x
45 min
1×

Postup přípravy

Plech vymastíme. Listové těsto vyválíme, přeneseme na vymaštěný plech a hustě propícháme dno vidličkou.

Nivu a 30% eidam nastrouháme. Hrušky očistíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a osušíme. Pak je nakrájíme na plátky. Troubu předehřejeme.

Na těsto rozložíme plátky hrušek. Posypeme je strouhaným sýrem a pak už jen potřeme kraje těsta na plechu vejcem.

Listový dezert vložíme do trouby a pečeme asi 35 minut dozlatova.

Listový dezert s hruškou a nivou podáváme teplý nebo studený. Hodí se k bílému vínu.
user-icon

autor Pískle


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Listový dezert s hruškou a nivou

Zpět na recept