Liškový krém

Pokud máte rádi houbové polévky, zkuste tento recept. Krém připravený z lišek.


4.313x
45 min
2×

Postup přípravy

Lišky očistíme a podle potřeby je nakrájíme na menší kousky. Cibule očistíme a nasekáme najemno.

V pánvi rozehřejeme polovinu másla, vsypeme lišky a osmažíme je. Podlijeme je trochou vody a dusíme je doměkka. Část lišek dáme stranou na ozdobu, zbylé lišky zalijeme smetanou a rozmixujeme.

V hrnci rozehřejeme zbylé máslo, vsypeme cibuli a zpěníme ji. Přilijeme vývar (z kostky), rozmixované lišky a podle potřeby krém ještě osolíme a opepříme. Liškový krém přivedeme k varu a již jen krátce povaříme. Podle potřeby jej můžeme lehce okyselit bylinkovým octem.

Liškový krém ihned podáváme, zdobíme je liškami odloženými stranou.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Liškový krém

Zpět na recept