Liškový krém

Pokud máte rádi houbové polévky, zkuste tento recept. Krém připravený z lišek.


4.313x
45 min
2×

Ingredience

4 lžícemáslo
2 kscibule
750 glišky
200 mlsmetana ke šlehání
250 mlhoubový bujon

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy

Lišky očistíme a podle potřeby je nakrájíme na menší kousky. Cibule očistíme a nasekáme najemno. V pánvi rozehřejeme polovinu másla, vsypeme lišky a osmažíme je. Podlijeme je trochou vody a dusíme je doměkka. Část lišek dáme stranou na ozdobu, zbylé lišky zalijeme smetanou a rozmixujeme. V hrnci rozehřejeme zbylé máslo, vsypeme cibuli a zpěníme ji. Přilijeme vývar (z kostky), rozmixované lišky a podle potřeby krém ještě osolíme a opepříme. Liškový krém přivedeme k varu a již jen krátce povaříme. Podle potřeby jej můžeme lehce okyselit bylinkovým octem. Liškový krém ihned podáváme, zdobíme je liškami odloženými stranou.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Liškový krém

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena