Linecký koláč se zavařeninou

Výborný a rychlý mřížkový koláč z mandlového těsta doplníme malinami.


4.829x
75 min
1×

Postup přípravy

Mouku smícháme se žloutkem, změklým máslem i oběma druhy cukru. Nakonec vmícháme jemně mleté mandle a citronovou kůru. Všechny ingredience důkladně promícháme, vyklopíme na vál a ještě rukama vypracujeme hladké těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme asi 20 minut v chladu rozležet.

Ze dvou třetin těsta vyválíme kulatý plát o chlup větší než je velikost koláčové formy. Formu vymažeme, vysypeme a přeneseme na ni těsto. Okraje prsty vytáhneme asi do výšky 1 cm.

Malinovou zavařeninu rozmícháme s rumem nebo likérem a potřeme celý plát těsta. Ze zbylého těsta vyválíme tenké válečky a naskládáme je na plát jako mřížky. Válečky potřeme rozšlehaným žloutkem a do každého čtverečku vložíme malinu.

Koláč pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut na 180 °C. Ještě horký linecký koláč se zavařeninou pocukrujeme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Linecký koláč se zavařeninou

Zpět na recept