Linecké těsto s rumem

Recept na linecké těsto tak, jak ho děláváme u nás doma. A je moc dobré.


0.00x
35 min

Postup přípravy

Připravíme a odvážíme si veškeré ingredience - máslo, cukr, hladkou mouku, žloutky, rum a z citronu nastrouhanou kůru. Vše promícháme a zpracujeme v hladké těsto, které dáme odležet na několik hodin do chladu, ideálně do příštího dne.

Těsto vyválíme na plát a vykrajujeme z něj nerůznější tvary, které klademe na plech s pečícím papírem. 

Linecké tvary pečeme v předehřáté troubě do zrůžovění, poté vyjmeme a necháme vychladnout. 

Linecké těsto s rumem můžeme slepovat, pocukrovat, polévat čokoládou - podle chuti. Podáváme s ostatním cukrovím.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Linecké těsto s rumem

Zpět na recept