Linecké cukroví z žitné mouky

Recept na výborné vánoční cukroví upečené z žitné mouky.


4.715x
1×

Postup přípravy

Máslo nebo kvalitní rostlinný tuk utřeme se žloutky a vanilkovým cukrem. Přidáme prosátou mouku a 1 lžičku kůry z citrónu. Polovinu žitné mouky můžeme nahradit hladkou pšeničnou moukou, těsto pak bude jemnější, a přesto si zachová oříškovou chuť

Vypracujeme těsto, vložíme jej do sáčku a necháme do druhého dne v lednici. Poté vyválíme plát asi tak 0,5 cm tenký a vykrájíme z něj libovolné tvary.

Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova, necháme vychladnout a teprve poté spojujte cukroví marmeládou. Uchováváme v chladu a suchu.

Linecké cukroví z žitné mouky podáváme k vánočnímu mlsání.

 JEZTE ČESKY - rok v naší kuchyni, vydal Smart Press, 2012
Zdroj: JEZTE ČESKY - rok v naší kuchyni, vydal Smart Press, 2012

Tato kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezónní suroviny v kuchyni - autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Linecké cukroví z žitné mouky

Zpět na recept