Lilkové toasty od Věrky

Recept na zapečené lilkové toasty s parmazánem.


4.7174x
60 min
1×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 kscuketa
6 ksrajče
2 kslilek
30-50 gparmazán
3 lžíceolivový olej na smažení
1 lžícečerstvá petrželka
150 geidam 30%

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Omyté lilky osušíme a bez loupání nakrájíme na 1 cm hrubé plátky, které necháme jemně osolené asi 20 minut vypotit. Mezitím si připravíme směs na plnění. Rajčata jemně do křížku nakrojíme a na 2 minuty spaříme ve vroucí vodě. Vyjmeme a oloupeme. Pak rajčata rozpůlíme a zbavíme semen, dužinu si nakrájíme na kostičky. Omytou neoloupanou cuketu nastrouháme na hrubém struhadle a vymačkáme přebytečnou tekutinu. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Petrželku jemně nasekáme. Oba sýry jemně nastrouháme, spolu promícháme a uložíme v chladničce. Pokud nemáte parmazán rádi, zkuste čedar promíchaný s goudou, i tak budou lilkové toasty skvělé. Plech si vyložíme papírem na pečení. Na suché pánvi lilky z obou stran opečeme dozlatova. Opečené plátky skládáme vedle sebe na plech. Na pánvi si rozpálíme olej a vmícháme česnek, ihned jak zavoní, vmícháme cuketu a rajčata, jemně osolíme a opékáme, dokud se nevyvaří většina šťávy. Vmícháme petrželku. Lžící rozdělíme zeleninovou směs na plátky lilků. Posypeme trochou sýrové směsi a lilkové toasty zapékáme, dokud sýr nezačne zlátnout. Zapečené lilkové toasty od Věrky jsou výborným předkrmem a nejlépe chutnají s Krnovskými celozrnnými rohlíky.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lilkové toasty od Věrky

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena