Lilkové lodičky

Recept na výbornou chuťovku z lilků a mletého masa.


4.312x
45 min

Postup přípravy

Rohlík, chléb nebo veku necháme namočené v mléce a následně vymačkáme. Česnek oloupeme a rozetřeme. Petrželku nasekáme nadrobno. Mleté maso promícháme s vejcem, česnekem, nasekanou petrželkou, vymačkaným pečivem, čerstvě mletým pepřem, solí a najemno nakrájenou pikantní papričkou.

Ze směsi vytvoříme kuličky, které obalíme v mouce a osmahneme na oleji ze všech stran dozlatova. Kuličky ukládáme na sací ubrousek.

Menší čisté lilky rozpůlíme po délce na půlky a vykrojíme střed, který nakrájíme na kostičky. Lilky bez vykrojeného středu budeme ještě potřebovat. Kostičky z lilků orestujeme na trošce oleje s nakrájenou šalotkou a mletým pepřem. Podlijeme vínem a po vypaření přidáme smažené masové kuličky. Společně restujeme 2 minuty a odendáme.

Lilky bez vykrojeného středu vyložíme plátky rajčat a lilkovou směsí s masovými kuličkami. Posypeme nastrouhaným parmazánem a takto připravíme všechny lilky. Lilkové lodičky vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 15 - 20 minut.

Lilkové lodičky podáváme teplé na svačinu nebo jako chuťovku při různých příležitostech.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lilkové lodičky

Zpět na recept