Lilkové kuličky k aperitivu

Pikantní lilkové kuličky s nastrouhaným parmazánem. Recept na výbornou chuťovku, kterou můžeme vychutnávat u sklenky vína s přáteli.


4.516x
30 min

Postup přípravy

Větší lilek oloupeme a nakrájíme asi na 1/2 centimetrové plátky. Menší cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Parmazán nastrouháme na jemno.

Dvě sklenky vody s citronovou šťávou přivedeme k varu. Jakmile voda začne vřít, vhodíme nakrájené plátky lilků a vaříme 5 minut. Lilky potom vložíme do sítka, kde je necháme odkapat. Poté lilky rozmixujeme na kašičku.

Rozmixujeme také toustový chléb, u kterého jsme odřízli kůru. Rozšleháme vejce a k vejcím přidáme koření, nakrájenou cibuli, nastrouhaný parmazán, kaši z lilků a rozmixovaný toustový chléb. Naposledy směs promícháme se strouhankou.

Z těstíčka tvarujeme kuličky, které smažíme v rozehřátém oleji dozlatova. Kuličky můžeme i péct asi 20 minut v troubě rozehřáté na 180 °C.

Lilkové kuličky k aperitivu podáváme teplé.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lilkové kuličky k aperitivu

Zpět na recept