Recept na jednoduché, ale velmi chutné malé pizzy z lilku.
1 stroužek | česnek |
1 plechovka | rajčata |
1 ks | cibule |
1 ks | lilek |
5 ks | žampiony |
300 g | mleté maso |
150 g | tvrdý sýr |
100 g | cherry rajče |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
majoránka | |
bazalka | |
mletý pepř | |
koření na mleté maso |
Nejprve si připravíme masovou směs, tedy na hlubší pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, zatáhneme mleté maso, okořeníme směsí na mletá masa, majoránkou a česnekem. Přidáme nakrájené žampiony, sůl, rajčata v plechovce (můžeme použít passatu, protlak nebo krájená), promícháme, přiklopíme poklicí a necháme dusit cca 30 - 40 minut, řídíme se podle výběru masa. Zkusíme po půl hodině, zda už je maso měkké a případně ještě dochutíme. Mezitím si nakrájíme lilek asi na centimetrové plátky, můžou být podélně nebo příčně, posolíme a necháme chvíli odpočinout. Poté otřeme, přemístíme na pečící papír a dáme do vyhřáté trouby předpéct na cca 10 minut při 175 °C. Poté na jednotlivé plátky navrstvíme masovou směs, zasypeme nastrouhaným sýrem, ozdobíme rozkrojenymi cherry rajčátky a dáme ještě zapéct asi 15 minut, dokud nebude sýr dozlatova. Hotové lilkové minipizzy podáváme ozdobené čerstvou bazalkou.
Videorecept: Zapečené lilky podle Anny
Další tip na úžasně jednoduchou a přesto zdravou večeři!
autor Markéta v troubě
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena