Lilkové minipizzy

Recept na jednoduché, ale velmi chutné malé pizzy z lilku.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Nejprve si připravíme masovou směs, tedy na hlubší pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, zatáhneme mleté maso, okořeníme směsí na mletá masa, majoránkou a česnekem.

Přidáme nakrájené žampiony, sůl, rajčata v plechovce (můžeme použít passatu, protlak nebo krájená), promícháme, přiklopíme poklicí a necháme dusit cca 30 - 40 minut, řídíme se podle výběru masa. Zkusíme po půl hodině, zda už je maso měkké a případně ještě dochutíme.

Mezitím si nakrájíme lilek asi na centimetrové plátky, můžou být podélně nebo příčně, posolíme a necháme chvíli odpočinout. Poté otřeme, přemístíme na pečící papír a dáme do vyhřáté trouby předpéct na cca 10 minut při 175 °C.

Poté na jednotlivé plátky navrstvíme masovou směs, zasypeme nastrouhaným sýrem, ozdobíme rozkrojenymi cherry rajčátky a dáme ještě zapéct asi 15 minut, dokud nebude sýr dozlatova.

Hotové lilkové minipizzy podáváme ozdobené čerstvou bazalkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lilkové minipizzy

Zpět na recept