Zeleninová bábovka vhodná jako předkrm i jako příloha k masu.
sůl | |
4 ks | vejce |
3 ks | paprika |
3 ks | cuketa |
2 ks | rajče |
1 svazek | bazalka |
olivový olej | |
3 ks | jarní cibulka |
1 lžička | tabasco |
balzamikový ocet | |
mletý černý pepř | |
1 ks | lilek větší |
Vejce dáme uvařit natrvdo. Lilek omyjeme, neloupeme a nakrájíme jej podélně na plátky. Rozpálíme si pánev, nejlépe teflonovou, přidáme trochu oleje a plátky z obou stran lechce osmahneme a odložíme na ubrousek.
Uvařená vejce nakrájíme na kousky, přidáme k nim omytou a osušenou bazalku a vše rozmixujeme. Papriky, cibuli a cukety omyjeme, očistíme a nakrájíme nadrobno. Zeleninu přidáme je do pánve po lilcích a dusíme asi 8 minut.
Bábovkovou formu vyložíme osmaženými plátky lilku tak, aby plátky přesahovaly přes okraje formy. Dušenou zeleninu vyložíme na lilky a okraje lilků přeložíme přes náplň, aby nám vznikl věnec. "Bábovku" necháme v chladu asi 3 - 4 hodiny uležet.
Vychlazenou bábovku vyklopíme na talíř odpovídající velikosti a střed ozobíme rajčaty a bazalkou.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena