Lilková bábovka plněná zeleninou

Zeleninová bábovka vhodná jako předkrm i jako příloha k masu.


2.9202x
30 min

Postup přípravy

Vejce dáme uvařit natrvdo. Lilek omyjeme, neloupeme a nakrájíme jej podélně na plátky. Rozpálíme si pánev, nejlépe teflonovou, přidáme trochu oleje a plátky z obou stran lechce osmahneme a odložíme na ubrousek.



Uvařená vejce nakrájíme na kousky, přidáme k nim omytou a osušenou bazalku a vše rozmixujeme. Papriky, cibuli a cukety omyjeme, očistíme a nakrájíme nadrobno. Zeleninu přidáme je do pánve po lilcích a dusíme asi 8 minut.



Bábovkovou formu vyložíme osmaženými plátky lilku tak, aby plátky přesahovaly přes okraje formy. Dušenou zeleninu vyložíme na lilky a okraje lilků přeložíme přes náplň, aby nám vznikl věnec. "Bábovku" necháme v chladu asi 3 - 4 hodiny uležet.



Vychlazenou bábovku vyklopíme na talíř odpovídající velikosti a střed ozobíme rajčaty a bazalkou.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lilková bábovka plněná zeleninou

Zpět na recept