Vaření.czReceptyLilková bábovka plněná zeleninou

Lilková bábovka plněná zeleninou

Zeleninová bábovka vhodná jako předkrm i jako příloha k masu.


2.9202x
30 min

Postup přípravy

Vejce dáme uvařit natrvdo. Lilek omyjeme, neloupeme a nakrájíme jej podélně na plátky. Rozpálíme si pánev, nejlépe teflonovou, přidáme trochu oleje a plátky z obou stran lechce osmahneme a odložíme na ubrousek.

Uvařená vejce nakrájíme na kousky, přidáme k nim omytou a osušenou bazalku a vše rozmixujeme. Papriky, cibuli a cukety omyjeme, očistíme a nakrájíme nadrobno. Zeleninu přidáme je do pánve po lilcích a dusíme asi 8 minut.

Bábovkovou formu vyložíme osmaženými plátky lilku tak, aby plátky přesahovaly přes okraje formy. Dušenou zeleninu vyložíme na lilky a okraje lilků přeložíme přes náplň, aby nám vznikl věnec. "Bábovku" necháme v chladu asi 3 - 4 hodiny uležet.

Vychlazenou bábovku vyklopíme na talíř odpovídající velikosti a střed ozobíme rajčaty a bazalkou.

user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Lilková bábovka plněná zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena