Likérový věnec

Recept na výbornou sladkou bábovku s chutí likéru.


4.340x
60 min
2×

Ingredience

100 mlolej
5 ksvejce
130 gsolamyl
1 balíčekprášek do pečiva
250 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
130 ghladká mouka
100 gkandované třešně
250 mljemný vanilkový likér

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

na ozdobu

1 balíčekbílá čokoládová poleva
kandované třešně

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s oběma druhy cukru do světlé pěny. Do pěny za stálého míchání vlijeme olej i jemný vanilkový likér. Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a solamylem, nakonec vmícháme kandované třešně. Formu (bábovkovou, dortovou - věnec) vymažeme tukem a vysypeme moukou. Do formy nalijeme těsto a povrch uhladíme. Likérový věnec pečeme asi 45 minut na 175 °C v předehřáté troubě. Upečený likérový věnec necháme ve formě částečně vychladnout a pak jej opatrně vyklopíme. Bílou polevu ohřejeme podle návodu a studený likérový věnec postříkáme. Podle příležitosti můžeme ještě povrch dozdobit přepůlenými kandovanými třešněmi.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Likérový věnec

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena