Levná houbová polévka

Houbová polévka je vždy nejlepší z čerstvých hub, ale chutná dobře i ze zmražených.


3.5147x
30 min
10×

Postup přípravy

Houby zalijeme studenou vodou, přidáme špetku kmínu, sůl a vaříme alespoň 15 minut nebo do změknutí hub. Pokud máme houby zmrazené, tak je před vařením nerozmrazujeme.

V trošce mléka rozkvedláme důkladně hladkou mouku tak, aby nezůstaly žmolky. Dolijeme zbytkem mléka, ještě znovu promícháme a přilijeme do vody s uvařenými houbami. Za stálého míchání přivedeme houbovou polévku k varu a asi 2 minuty povaříme. Do hrnce s vroucí houbovou polévkou rozklepneme vajíčko a na mírném ohni ještě mícháme, až se bílek a žloutek v polévce srazí.

Nenechte se odradit tím, že je levná houbová polévka z málo ingrediencí. Výrazná houbová vůně a chuť jsou její předností. Podávat jí můžeme s chlebem.

Pozn.: Mléka a mouky můžete do polévky dát i více, pak polévka bude světlejší.Množství mléka záleží i na velikosti misky s houbami (čím více hub,tím tmavší houbový vývar). Moc tmavá by polévka ale být neměla.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Levná houbová polévka

Zpět na recept