100 g | hrášek | |
1 lžíce | olej | |
1 svazek | ředkvičky | |
1 ks | pórek | |
2 lžíce | ocet vinný | |
0.5 hlávky | ledový salát | |
1 ks | okurka salátová | |
1 lžička | balzamikový ocet | |
200 g | sterilované červené fazole | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý pepř |
1. Ledový salát rozebereme a nakrájíme na kousky. Ředkvičky s okurkou očistíme a nakrájíme na kolečka, pórek taktéž důkladně očistíme a nakrájíme na kolečka. Hrášek vsypeme do síta, zalijeme horkou vodou. Fazole necháme okapat.
2. Balzamikový a vinný ocet smícháme s olejem, takto připravený dresink osolíme a opepříme. Veškerou zeleninu vsypeme do mísy, zalijeme dresinkem a promícháme, aby se chutně prolnuly.
3. Letní salát s ředkvičkami podáváme třeba s opečenou bagetkou jako lehký hlavní chod.
Tip k přípravě salátu
Ledový salát lze zaměnit za polníček, rukolu či jiný, sterilované fazole vynechat - salát tak bude ještě více svěží a lehoučký.
Foto: Shutterstock.com
Polníček a rukola v salátech: Lepší jste nejedli!
Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.
Lilek čili baklažán – skvělá zelenina do pomazánek, salátů i na gril
Lilek neboli baklažán pochází z Balkánu, patří do čeledi lilkovitých a i když se z botanického hlediska řadí mezi ovoce, v gastronomii je obvykle považován za zeleninu. Milovníci lilku si bez něj jistě neumí představit žádnou letní grilovačku, jeho využití v kuchyni je mnohostranné a pokud nepatříte k jeho zatvrzelým odpůrcům, zkuste se o něm spolu s námi dozvědět o málo víc.
Autor:100
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena