Lesácký závitek

Recept na hlavní chod ze zvěřiny.


4.89x
90 min
1×

Postup přípravy

Z očištěné a opláchnuté srnčí kýty nakrájíme přes vlákno plátky (2 na porci) a naklepeme je. Žampiony nakrájíme též na plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme.

Na másle necháme zesklovatět jednu nadrobno nakrájenou cibuli, na ni vložíme připravené žampiony, podusíme je doměkka, zalijeme vejci, promícháme a necháme srazit. Směs osolíme, vmícháme kapary a jemně nakrájenou petrželovou nať. Naklepané plátky masa osolíme a opepříme, přitiskneme na něj plátek anglické slaniny a potřeme jej žampionovou směsí. Poté je zabalíme a upevníme párátky.

Na oleji usmažíme druhou cibuli a závitky na ní ze všech stran opečeme. Podlijeme vodou, přidáme bobkový list a dusíme doměkka. Měkké závitky vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a po osmahnutí přilijeme vodu nebo vývar ze srnčích kostí. Povařenou šťávu procedíme přes cedník.

Jako příloha k lesáckým závitkům se hodí vařené nebo opékané brambory a míchaný salát..
user-icon

autor lucifer


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lesácký závitek

Zpět na recept