Lepinje

Tyto bochánky jsou chorvatskou/srbskou obdobou pity. Jí se studené i teplé, pokud je nařízneme, dáváme do nich čevapi.


5.02x
60 min
Podobné recepty

Postup přípravy

Do mouky dáme sůl a dobře promícháme. Kvasnice rozmícháme v teplé vodě a necháme 10 minut nakynout. Kvásek smícháme s moukou a solí, dobře promícháme, nakonec přidáme olej a ještě trochu prohněteme. Těsto necháme v míse pod utěrkou při pokojové teplotě kynout zhruba 30 minut.

Těsto na lepinje znovu prohněteme a na pomoučněné desce vytváříme bochánky, které by měly být velké jako dlaň. Pokládáme je na plech vyložený pečícím papírem.

Lepinje potřeme olivovým olejem a dáme péct do trouby vyhřáté na 250 °C. Pečeme dozlatova, zhruba 10 minut. Poté, co lepinje vytáhneme, můžeme je na pár minut zabalit do navlhlé látky, aby bochánky změkly.

Lepinje podáváme podobně jako chléb pita.
user-icon

autor Lenka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lepinje

Zpět na recept