Lehký játrový krém

Lehký játrový krém připravujeme z čerstvých jater, které dusíme na víně. Podáváme na tmavém pečivu nebo toastu. Zdobíme zeleninou.


4.422x
45 min

Postup přípravy

Játra očistíme od blan, omyjeme a nakrájíme na kostky. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky.

Na oleji zpěníme česnek a cibuli, vmícháme nakrájená játra. Jakmile zbělají, tedy se zatáhnou, podlijeme je vínem a na mírném ohni dusíme doměkka. Víno by se mělo zcela odpařit. Hotová játra osolíme, opepříme a necháme zcela vychladnout. Potom je tyčovým mixerem rozmělníme dohladka.

Lehký játrový krém mažeme na tmavé pečivo nebo toastový chleba. Zdobíme čerstvou zeleninou, kyselými okurkami nebo sterilovanými cibulkami.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lehký játrový krém

Zpět na recept