Lehká pomerančová pěna

Recept na vynikající sladkou mňamku z čerstvého ovoce.


3.066x
35 min

Postup přípravy

Pomeranč důkladně vydrhneme a kůru z něj nastrouháme. Pak z obou pomerančů důkladně vymačkáme šťávu.

Připravíme si vodní lázeň. Do mísy nad páru dáme žloutky, cukr a pomerančovou kůru. Maizenu rozmícháme ve víně s pomerančovou kůru a vlijeme do žloutkové směsi. Vše nad parou šleháme tak dlouho, dokud pomerančová pěna nezhoustne.

Pomerančový základ necháme vychladnout. Zatím na suché pánvi nasucho opražíme mandlové lupínky.

Když je pomerančový základ dostatečně studený, vyšleháme smetanu v tuhou šlehačku a opatrně do ní po částech vmícháme pomerančový základ.

Pěnu necháme vychladit. Pomerančová pěna dobře chutná k čokoládové i oříškové zmrzlině, kde vše ozdobíme praženými mandlovými lupínky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lehká pomerančová pěna

Zpět na recept