Lehká pomerančová pěna

Recept na vynikající sladkou mňamku z čerstvého ovoce.


3.066x
35 min

Postup přípravy

Pomeranč důkladně vydrhneme a kůru z něj nastrouháme. Pak z obou pomerančů důkladně vymačkáme šťávu.

Připravíme si vodní lázeň. Do mísy nad páru dáme žloutky, cukr a pomerančovou kůru. Maizenu rozmícháme ve víně s pomerančovou kůru a vlijeme do žloutkové směsi. Vše nad parou šleháme tak dlouho, dokud pomerančová pěna nezhoustne.

Pomerančový základ necháme vychladnout. Zatím na suché pánvi nasucho opražíme mandlové lupínky.

Když je pomerančový základ dostatečně studený, vyšleháme smetanu v tuhou šlehačku a opatrně do ní po částech vmícháme pomerančový základ.

Pěnu necháme vychladit. Pomerančová pěna dobře chutná k čokoládové i oříškové zmrzlině, kde vše ozdobíme praženými mandlovými lupínky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lehká pomerančová pěna

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena