Lehká mrkvová pomazánka

Recept na jednoduchou a nízkokalorickou pochoutku i pro vegetariány


4.210x
35 min

Postup přípravy

Mrkev, cibuli a česnek očistíme, mrkev nastrouháme na jemno, cibuli nakrájíme na drobno a česnek prolisujeme.

V hrnci na oleji orestujeme cibuli dozlatova a na to dáme dusit mrkev ,do které přidáme česnek, osolíme, opepříme, přidáme lžičku cukru a podle chuti přidáme 1 - 3 lžíce octa. Dusíme na mírném ohni a občas promícháme. Když je mrkev zahuštěná, cca po 15 - 20 minutách, odstavíme a necháme vychladnout.

Lehkou mrkvovou pomazánku podáváme s opečenými tousty. Může se konzumovat i ještě teplá.
user-icon

autor viluš


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lehká mrkvová pomazánka

Zpět na recept