Ledový kokosový dezert

Osvěžující pochoutka ze smetany a kokosového mléka. S přípravou začneme den před, neboť ho necháme na noc v mrazáku.


4.413x
30 min

Postup přípravy

Želatinové plátky rozpustíme v ledové vodě. U mléka, pokud je potřeba, přecedíme.

Do mísy nalijeme studenou čerstvou smetanu, kterou promícháme s cukrem a dobře našleháme. Jakmile je smetana dobře našlehaná, přidáme limetkovou kůru.

Z ostrouhané limetky vymačkáme šťávu.

Půlku kokosového mléka nalijeme do kastrůlku, přidáme limetkovou šťávu a ohřejeme. Do mléka přidáme vyždímanou želatinu, odstavíme a promícháme, dokud se želatina dobře nerozpustí a nemáme hrudky.

Mléko se želatinou smísíme se zbytkem mléka a dobře promícháme. Do kokosového mléka pomalu přidáváme po lžících našlehanou smetanu a promícháváme.

Formu používám na plum cake s obsahem 1,3 l. Naběračkou pomalu kokosovou směs pokládáme do formy a jakmile je naplněná, přikryjeme transparentní folií.

Formu s kokosovou směsí uložíme do mrazáku minimálně na 6 hodin, nejlépe však přes noc.

Ledový kokosový dezert ihned po vyndání z mrazáku vyklopíme. Pomůžeme si tím, že spodek formy namočíme narychlo do horké vody. Ledový kokosový dezert podáváme jako občerstvení při letních dnech, zdobíme jahůdkami a plátečky limetky.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ledový kokosový dezert

Zpět na recept