Vaření.czReceptyLašské hovězí maso s těstovinou

Lašské hovězí maso s těstovinou

Chutný recept s hovězím masem a koprem.


1.735x
90 min

Ingredience

1 kscibule
2 lžícesádlo
1 kostkamasox
15-20 dkgžampiony
2-3 lžícehladká mouka
1 kelímekzakysaná smetana
500 ghovězí maso
1 svazekčerstvý kopr

podle chuti

sůl
vegeta
mletý černý pepř

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a v kastrolu osmažíme do tmava. Hovězí maso nakrajíme na plátky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách. Maso vložíme do kastrolu, kde jsme si osmažili nakrajenou cibuli do tmava, maso podlijeme vodou a dusíme doměkka. Žampiony očistíme, nakrájíme a podusíme. Kopr nasekáme nadrobno. Měkké maso vyjmeme a základ dolijeme vodou na potřebné množství. Přidáme kostku masoxu, necháme povařit a zahustíme hladkou moukou.Takto si připravíme hnědou přírodní šťávu, do které přidáme nasekaný kopr, podušené žampiony a malý kelímek zakysané smetany, kterou ve šťávě rozšleháme metličkou. Dochutíme solí, mletým pepřem a vegetou. Lašské hovězí maso podáváme s těstovinou různého druhu (vřetena, kolínka, mašličky nebo penne).
user-icon

autor Renegene

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Lašské hovězí maso s těstovinou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena