Lasagne s brokolicí a ricottou

Zapečené pláty těstovin proložené křehkou brokolicí, houbami a kešu oříšky v hladké sýrové omáčce. Nezvyklé, ale vynikající jídlo pro přátele i rodinu.


2.9954x
90 min
1×

Postup přípravy

V kastrolu rozpustíme máslo a na něm osmahneme cibulku, tak aby nezhnědla. Přidáme mouku a necháme chvíli pražit, postupně potom přilijeme mléko a vývar. Za stálého míchání necháme zhoustnout. Přidáme sůl, trošku pepře, muškátový oříšek a hořčice a vaříme mírným varem. Odstavíme z ohně, přidáme ementál a mícháme dokud se nerozpustí. Potom kastrol zakryjeme a odložíme stranou. Lasagne uvaříme a necháme okapat. Mezitím rozpálíme na pánvi olej a opražíme na něm kešu oříšky dozlatova. Oříšky dáme na talíř a do oleje dáme brokolici. Na prudkém ohni mícháme pár minut, přidáme houby a česnek a ještě chvíli dusíme. Přidáme oříšky a odstavíme. Mělký pekáč vymažeme a dno vyložíme asi třetinou lasagní tak, aby se mírně překrývaly. Na ně rozprostřeme polovinu ricotty a zakryjeme polovinou brokolicové směsi. Zalijeme ji třetinou sýrové omáčky a vrstvy opakujeme, až dojdeme ke třetímu dílu těstovin. Na horní lasagne rozetřeme zbývající omáčku a posypeme ji parmezánem. Troubu rozehřejeme na 180 stupňů a lasagne pečeme, až jídlo zezlátne a začne bublat. Nakonec jídlo ozdobíme bazalkou.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lasagne s brokolicí a ricottou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.