Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vyjmeme dřeň. Do 150 ml vody vložíme lusk i dužinu, skořici, cukr a přivedeme k varu. Odstavíme, necháme vychladnout a přecedíme.
Manga omyjeme a ostrým nožem odkrojíme několik dílků na ozdobu. Zbylé oloupeme a vypeckujeme. Odvážíme 250 g dužiny, dáme ji do misky, zalijeme limetkovou šťávou a vidličkou rozmačkáme. Postupně přiléváme cukrový sirup, až vznikne hladká hmota.
Mangové pyré dáme do kovové misky, vložíme do mrazáku a necháme 4 hodiny mrazit. Během této doby každých 30 minut směs promícháme, aby tuhla rovnoměrně.
Hotový sorbet vyndáme z mrazáku a necháme chvilku povolit. Naplníme jím zdobící sáček a ozdobnou trubičkou nastříkáme do předem vychlazených pohárů.
Lahodný sorbet z manga ozdobíme dílky manga a lístky meduňky a servírujeme.