Lahodný sorbet z manga

Vynikající dezert na sváteční tabuli.


3.1124x
20 min

Postup přípravy

Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vyjmeme dřeň. Do 150 ml vody vložíme lusk i dužinu, skořici, cukr a přivedeme k varu. Odstavíme, necháme vychladnout a přecedíme.

Manga omyjeme a ostrým nožem odkrojíme několik dílků na ozdobu. Zbylé oloupeme a vypeckujeme. Odvážíme 250 g dužiny, dáme ji do misky, zalijeme limetkovou šťávou a vidličkou rozmačkáme. Postupně přiléváme cukrový sirup, až vznikne hladká hmota.

Mangové pyré dáme do kovové misky, vložíme do mrazáku a necháme 4 hodiny mrazit. Během této doby každých 30 minut směs promícháme, aby tuhla rovnoměrně.

Hotový sorbet vyndáme z mrazáku a necháme chvilku povolit. Naplníme jím zdobící sáček a ozdobnou trubičkou nastříkáme do předem vychlazených pohárů.

Lahodný sorbet z manga ozdobíme dílky manga a lístky meduňky a servírujeme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lahodný sorbet z manga

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.