Lahodná lišková omáčka se smetanou

Vyzkoušejte velmi jemnou omáčku z lišek. Recept je jednoduchý.


3.768x
45 min
2×

Postup přípravy

Najemno nasekanou šalotku s oloupaným a nasekaným česnekem osmahneme na másle s jemným druhem oleje. Přidáme čisté a na kousíčky nakrájené lišky a po chvilce podlijeme vývarem (hovězím). Pokud připravujeme vegetariánskou variantu, zvolíme vývar zeleninový nebo houbový. Přilijeme nenašlehanou smetanu, nasekanou petrželku a provaříme do krému.

Pokud se nám zdá omáčka moc řídká, můžeme zahustit i troškou jíšky z másla, mouky a vývaru. Nakonec liškovou omáčku se smetanou dochutíme solí a pepřem.

Lahodnou omáčkou z lišek se smetanou přeléváme námi zvolenou oblíbenou přílohu.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lahodná lišková omáčka se smetanou

Zpět na recept