Kyselá smetanová polévka z čerstvých hub

Na tuto polévku se nejlépe hodí čerstvé houby, ale lze použít i podušený zmražený polotovar.


3.0120x
35 min

Postup přípravy

Houby očistíme, nakrájíme na plátky, vložíme do osolené vody a vaříme.

Cibuli oloupeme a jemně nasekáme.

Na másle zpěníme cibulku, přidáme hladkou mouku, osmahneme a připravíme cibulovou jíšku. K poloměkkým houbám vmícháme světlou jíšku a dovaříme.

Polévku podle chuti osolíme, opepříme a na závěr vmícháme kysanou smetanu.

Před podáváním můžeme sypat smetanovou polévku z čerstvých hub ještě čerstvými bylinkami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kyselá smetanová polévka z čerstvých hub

Zpět na recept