Kysané zelí s uzenými kotletami

Kyselá pochoutka z Liky.


2.9963x
60 min

Postup přípravy

Třílitrový hrnec vymažeme sádlem, narovnáme do něho asi dvoucentimetrovou vrstvu zelí, na ně naskládáme kotlety, pak znovu zelí a znovu kotlety, navrch zelí, nahoru nalijeme lžíci sádla a narovnáme tenké plátky slaniny.

Obsah hrnce zalijeme litrem vody, přiklopíme a vaříme velice zvolna doměkka. Podle potřeby doléváme vodou, ale nakonec se musí tekutina takřka všechna vyvařit.

Kysané zelí s uzenými kotletami podáváme horké. Vhodnou přílohou jsou brambory, knedlíky nebo čerstvé pečivo.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kysané zelí s uzenými kotletami

Zpět na recept