Kynutý závin

Recept na těsto, které je chuťově podobné jako listové.


5.09x
60 min

Ingredience

těsto

50 gcukr
1 lžičkasůl
1 ksvejce
4 lžícemléko
50 gdroždí
400 ghladká mouka
250 gztužený pokrmový tuk

Postup přípravy

Do mírně teplého mléka rozdrobíme droždí, nasypeme cukr a necháme vzejít kvásek.

Do připravené misy dáme osolenou mouku. Přidáme vejce, nastrouhaný tuk a přilijeme vykynutý kvásek. Vypracujeme těsto. Vložíme do mísy se studenou vodou a necháme vykynout. Až těsto vyplave, tak je vykynuté.

Vykynuté těsto rozdělíme na 2 části. Každou vyválíme, naplníme oblíbenou náplní a svineme.

Kynutý závin pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Upečený kynutý závin necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.

Foto: Shutterstock.com

Záviny a štrúdly na sladko i na slano: Klasické i nápadité recepty do vaší kuchařky

Rádi pečete a hledáte inspiraci, co si dopřát sladkého ke kávičce? Nebo vás čeká rodinná oslava a nedáte dopustit na domácí slané chuťovky? V obojím případě máme pro vás skvělé tipy. Připravili jsme pro vás ty nejlepší recepty na slané i sladké záviny a štrúdly a poradíme, čím tentokrát těsto naplnit. Nechybí ani recept na domácí listové těsto.

Záviny

Jednoduchý recept na domácí medovník: Naučíme vás ho krok za krokem

Medovník patří k velmi oblíbeným dortům. Jeho příprava se může zdát složitá, ale s trochou trpělivosti ji lze zvládnout. FOTORECEPT vše usnadní.

Jednoduchý

user-icon

autor Věra


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynutý závin

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena