Kynutý závin

Recept na těsto, které je chuťově podobné jako listové.


5.09x
60 min

Postup přípravy

Do mírně teplého mléka rozdrobíme droždí, nasypeme cukr a necháme vzejít kvásek.

Do připravené misy dáme osolenou mouku. Přidáme vejce, nastrouhaný tuk a přilijeme vykynutý kvásek. Vypracujeme těsto. Vložíme do mísy se studenou vodou a necháme vykynout. Až těsto vyplave, tak je vykynuté.

Vykynuté těsto rozdělíme na 2 části. Každou vyválíme, naplníme oblíbenou náplní a svineme.

Kynutý závin pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Upečený kynutý závin necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor Věra


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynutý závin

Zpět na recept