Kynutý závin plněný špenátem, anglickou slaninou a hermelínem

Recept na slanou chuťovku vhodnou k lehké večeři.


3.45x
60 min
1×

Postup přípravy

Nejprve si uděláme kvásek z droždí, poloviny mléka, lžičky cukru a necháme na teplém místě vykynout. Do mísy dáme hladkou mouku, 1 vejce, trochu soli, 3 lžíce oleje, zbytek mléka a vzešlý kvásek. Necháme vykynout na teplém místě.

Po dobu kynutí si připravíme náplň do závinu. Na oleji osmahneme třetinu anglické slaniny nakrájenou na nudličky, přidáme špenát, utřený česnek se solí a pepř. Necháme vydusit vodu. Odstavíme a necháme vychladnout. Z vykynutého těsta vyválíme placku 1/2 cm tlustou. Propícháme jemně vidličkou. Posypeme slabě strouhankou, poklademe plátky anglické slaniny, potřeme připravenou špenátovou směsí a přidáme plátky hermelínu. Závin buď srolujeme nebo jen přehneme přes sebe. Znovu propíchneme na pár místech. Nachystaný kynutý závin potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme na vymazaném plechu ve vyhřáté troubě 1/2 hodiny při 150 °C.

Kynutý závin plněný špenátem, anglickou slaninou a hermelínem můžeme podávat ještě teplý nebo za studena, vždy chutná výborně.
user-icon

autor Jana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynutý závin plněný špenátem, anglickou slaninou a hermelínem

Zpět na recept