Z trošky mouky, cukru, poloviny vlahého mléka a droždí připravíme řídké těstíčko, které necháme vykynout. Mouku prosejeme se solí a nastrouhanou kůrou asi z poloviny citronu. Máslo rozpustíme. Žloutek oddělíme od bílku. Pak kvásek, máslo, vlahé mléko, žloutek a mouku promícháme a důkladně vypracujeme vláčné těsto. Necháme jej asi půl hodiny kynout na teplém místě. Na vymazaný a moukou vysypaný plech (nebo 2 kulaté koláčové formy) stejnoměrně roztáhneme těsto. Okraje trochu vytlačíme. Necháme chvíli dokynout. Mezitím si připravíme rebarboru a drobenku. Dva až tři řapíky listů rebarbory (záleží na jejich velikosti) opláchneme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Rovnoměrně ji poklademe na těsto a posypeme drobenkou. Drobenku připravíme smícháním rozpuštěného másla s moučkovým cukrem, hrubou moukou a cukrem vanilkovým. Rukou rozdrobíme na koláč. Rebarborový koláč pečeme pozvolna asi 40 minut. Vychladlý posypeme cukrem s vanilkou.
Reveň neboli rebarbora: Užijte si ji v koláči, ale poznejte i její negativa
Co o rebarboře nevíte? Zjistili jsme pro vás pár zajímavostí, které vás určitě překvapí.

Recept na výborný rebarborový koláč krok za krokem
Jemný, křehký a chuťově na jedničku! Koláč z rebarbory, který se rozplývá na jazyku. Je trochu náročnější na přípravu, ale podle FOTONÁVODU vám celé pečení usnadníme.

Autor:Dana


Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena